Tisdagstema - Stökigt

image175
Mitt soffbord idag

Tycker det ser rätt så stökigt ut med alla tidningarna. Har haft pysselverkstad på soffbordet och målat billiga IKEA-ramar vita. Måste ju ha ramar till alla mina nyframkallade foton. Elller kanske inte till alla, då får jag nog inte plats med mer saker hemma...;-)

Har varit Birsta runt idag i förhoppningen att få känna på en Canon EOS 30D (och gärna Nikon D80 igen) men ack vad jag bedrog mig. Fick iaf tag på en Sony A100 som också verkar vara en toppenkamera men den passade tyvärr inte så bra i min hand. Så på kamerafronten nästan inget nytt. Jag som vill ha en ny kamera NU!:-)

Hoppas ni haft en bra dag!

Utmanad

Allas vår härlige pappa B (som gav mig ett nytt lugn i sinnet angående systemkameravalet, tack för det:-) har utmanat mig och jag är inte den som bangar.:-) Här får ni veta lite mer om mig:

Vad får mig att känna total lycka?
-att sitta bakom ratten på en fin Scania på väg mot nya mål (fatta hur otroligt många totala lyckoupplevelser jag har haft på jobbet!) och att vara ute med Morris.

Vad förvånar mig mest i mitt vuxna liv?
-att så många tycker att jag är så bra.

Mitt liv skulle bli lättare om..?
-jag hade bättre hälsa (men trots alla hälsoproblem har jag ändå så otroligt många goda saker i mitt liv som jag är tacksam för.)

Hemlig last att komma med?
-min svaghet för Scania är ju inte direkt hemlig men ändå min största last. Och jag älskar att gå husesyn hemma hos folk!

Oanad talang att visa?
-jag är bra på frågesporter och jag har också lätt för att komma ihåg detaljer ur mina vänners liv

Världens viktigaste fråga nu?
-att lösa miljöproblemen

När drar du en vit lögn?
-när sanningen skulle såra i onödan. Finns säkerligen fler tillfällen men kommer inte på bra exempel nu. Hoppas att det inte betyder att jag använder mig av såna ofta.;-)

Vilket var första jobbet?
-köra traktor hemma på familjens jordbruk. Mitt första möte med kraften, den underbara kraft som finns i starka maskiner och som man som förare får makten att bruka.:-)

Vad är det bästa som kan köpas för pengar?
-en Scania:-) (och Morris om hans husse någon gång skulle vilja sälja honom!)

Vilken egenskap är du mest nöjd med?
-min viljestyrka. Givetvis är det på gott och ont med en stark vilja men det är ändå viljan som tagit mig genom många prövningar i mitt liv.

Mitt bästa köp?
-förhoppningsvis kommer min blivande systemkamera att platsa i den kategorin. Vet faktiskt inte vad som är mitt bästa köp, har så många jag är nöjd med.:-) Men min digitala kompaktkamera är helt klart ett bra köp som gett mig mycket glädje. Min bil ger mig också mycket glädje. (Många av mina saker ger mig faktiskt glädje.)

Vilken pryl kan du inte vara utan?
-kameran och mobilen (den sistnämnda skulle jag gärna vara utan ibland när jag är ledig men det är ju där jag får mina jobb)

Vad bjuder jag på om jag får oväntat besök?
-beror på vem det är och vad besökaren gillar:-)

Vad får dig att vilja ligga kvar i sängen?
-behöver nog ingen särskild anledning, gillar sovmorgnar när jag är ledig:-) Älskar att ligga och läsa i sängen så en god bok är ett hett tips.

Vad jag är mest stolt över i mitt liv?
-mitt körkort för tung lastbil med släp och alla utmaningar jag klarat av på jobbet

Tack för alla era kameratips, de har varit till stor hjälp! Förstod ju att hjälp fanns att få här i den sköna bloggvärlden.:-)

Nu säger jag godnatt och ser fram emot att besöka er alla imorgon. Sov så gott! Kram

Bilder från helgen och mer om systemkameror

image174
Min älskade Morris (som ni väl lätt känner igen vid det här laget :-) och lite blommor jag spanade in på en av våra promenader.

Få saker kan göra såna underverk med humöret som en promenad med Morris. Det går bara inte att vara på dåligt humör när han är i närheten.:-)

Tack för era kameratips! Det stundande inköpet är ständigt närvarande i mina tankar numera. Önskar att jag kunde mer om allt det tekniska. Ringde Cyberphoto i fredags och fick prata med en duktig och hjälpsam säljare så lite klarnade det.

Hade då tidigare på dagen lyckats hitta bl a en Nikon D80 i en affär och jag gillade hur den kändes i handen plus att det lät bra med 10.2 megapixlar. En annan av de kameror vi pratade om var Canons EOS 30D men den har jag inte hittat irl än. Blir en tur på stan imorgon. Sundsvall borde ju ha ett större utbud än Sollefteå tycker jag...

Canons kamera har dock "bara" 8.5 megapixlar. Har läst massor av tester på nätet och bägge är såklart bra kameror. Något som nämns i varje test är dock att Nikons kamera saknar bildstabilisering. Hur viktigt är det? Har ni det på era kameror? Bortsett från det ligger den bra till just nu. Vill dock känna på lite fler kameror irl innan jag bestämmer mig (hoppas jag hittar några av era kameramodeller imorgon).

Igårkväll kom min kompis J hit och det var så trevligt. Vi planerar att åka till Spanien i vår, hoppas det blir av. Ikväll har jag kollat på film med en annan kompis och tidigare idag var det inramning av foton som gällde (igen).

Hoppas ni haft en skön helg! (Och att ni haft bättre väder än vi, här har det minsann både åskat och regnat en hel del). Kram på er
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...