...och för en stund var jag hel igen!

 
 
 
 
Scaniakaravanen var här i Sundsvall idag och visade upp nya Euro6-motorerna och givetvis var jag där! Var trött och hängig hela dagen men en sån här chans får man bara inte missa om man är jag.=) Fick provköra en R580 med Opticruise (utan kopplingspedal, första gången för mig) och för en stund var jag hel igen! Nya 580:n har ett vridmoment som motsvarar gamla R620 och det kändes!
 
24 meter, 60 ton och jag med en Scaniaratt i händerna...mmmm, ljuvligt räcker inte till för att beskriva känslan!!! Tänk att man kan känna så efter 12 år i yrket, är lyckligt lottad.=)
 
Bilen gick jättebra och det fanns ett specialläge på Opticruise för att kunna smyga försiktigt när man backar. Har kört både Volvo och Mercedes utan kopplingspedal och har inga goda erfarenheter från det men Scania kan man lita på!
 
Tack för era kommentarer! Kan rapportera att Morris mår lite bättre iaf, får hoppas att det håller i sig när denna 10-dagskur med magkatarrmedicin är över... Han är världens snällaste, accepterar utan gnäll att matte ger honom otäcka mediciner.=)

Sådan matte sådan hund?

Känner mig riktigt trött och sliten idag också och Morris är inte heller pigg. Är hos veterinären nu och väntar på svar på provet de tog på hans bukspottkörtel. Han har ont i magen och är allmänt hängig. Mattes stackars älskling.

Han är så otroligt snäll hos vetrinären att han imponerar på personalen. Matte är stolt.=)
Update: Provet visade inget farligt. Han ska äta en omgång till av magkatarrmediciner och börja äta skonsamt foder. Hoppas det hjälper.
Taggar: Morris, Vetrinär;

Från lycklig längtan till den hårda verkligheten

Mådde rätt bra i förmiddags. Hade blivit extra påmind om mitt jobb och mina älskade lastbilar, gick runt och tänkte trånande lyckligt på dem.=) Så många ljuva minnen och fortfarande så många drömmar att uppfylla!
 
Lyssnade på en skiva som jag brukade ha med på jobbet, härligt. Musik är som en genväg till minnen och känslor. Jag har ett "soundtrack" till de flesta jobb jag har haft, låtar som jag särskilt förknippar med just den lastbilen, just den körningen. Det kan räcka med att lyssna på någon av de gamla skivorna för att få mig att le lyckligt en stund.=)
 
Såg den här texten på en tavla och tyckte att den passade mig klockrent:
 
 
Så känns det verkligen! Längtan är stooor...
 
Framåt eftermiddagen började dock verkligheten med alla krämpor tränga sig in i mina ljuva Scaniadrömmar. Spelade pingis igårkväll; jätteroligt men det behövs inte mer för att trötta ut mig så att det påverkar mig dagen efter. Var dessutom tvungen att ta itu med saker i koloniträdgården. Beskära vildvuxen rosenhäck i hällande regn och sen köra bort kvistarna, inte direkt vad min kropp var sugen på idag. Resultatet är att jag hade ont överallt, min mage protesterade högljutt och jag önskade att någon skulle erbjuda sig att bära mig hem.
 
Då kändes drömmen avlägsen men bara jag piggar på mig en aning är den tillbaka igen, den är min drivkraft i allt jobbigt jag ska hantera.=)
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...