Någon som har erfarenhet av Nikons AF-Nikkor 50mm 1:1.4D?

Jag har en Nikon D80 som jag är jättenöjd med och de bilder jag är mest nöjd med har jag tagit med mitt makroobjektiv från Tamron (90 mm 1:2.8). Min pappa köpte ett AF-S Nikkor 16-85 mm 1:3.5-5.6G som jag får låna och tycker väldigt mycket om. Först hade jag tänkt köpa ett eget sådant men det känns som lite overkill. Hellre då köpa ett annat objektiv och fortsätta bytlåna med pappa.=)
 
Jag har även tidigare kollat på både 50mm 1.4 och 1.8 från Nikon och vad jag har läst så är 1.4 mycket bättre. Jag vill ju inte ha något som känns sämre än mitt Tamron som jag som sagt är väldigt nöjd med. Hoppas att ni vill bidra med synpunkter, erfarenheter och rekommendationer!
 
Ser när jag läser recensioner att de som har mer negativt att säga oftast fotar med "proffskameror" (om man kan säga så, i alla fall kameror i en helt annan prisklass än min). Har man pengar och om man är proffs har man givetvis högre krav och andra möjligheter att uppfylla de kraven.=) Jag är en väldigt intresserad hobbyfotograf som tyvärr har rätt begränsad ekonomi men jag sparar hellre längre än köper något halvtaskigt bara för att det är billigt.
 
1.4D vore bättre för mig än efterföljaren 1.4G eftersom de filter jag redan har skulle passa, men återigen: Vad tycker ni? Har ni åsikter om detta?
 
Tack på förhand!
Taggar: 1.4D, 50mm, Foto, Hjälp, Nikon, Objektiv, Synpunkter, Utrustning;

Yellow crocus welcoming spring

 
gul krokus
 
Monday Mellow Yellows
Taggar: Blomma, Crocus, Flower, Foto, Fotoutmaning, Gul, Krokus, Monday mellow yellows, Photo, Photo challenge, Vår, Yellow;

Välkommen april!

salix in spring
 
Helene som håller i Måndagstema vill att vi visar bilder på temat Välkommen april. Jag var upp till stugan en sväng i morse för att fota lite och det är så underbart när videkissarna kommit.=)
 
crocus with frost
 
Hittade också massor av krokusar, några av dem med frost på. Tycker det är rätt typiskt april.=)
 
Taggar: Crocus, Foto, Fotoutmaning, Frost, Himmel, Krokus, Måndagstema, Salix, Videkissar, Välkommen april, Vår, Vårlökar;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...