Stora framsteg med Navet

Trots vissa motgångar går arbetet med Navet framåt i god takt. Lagom till vi anlände till stugan i tisdags med vårt lass bärlager öppnade himlen sig och det hällregnade. M skyfflade grus och jag vek in fiberduken mot sargens utsidor (det ska fyllas på jord där sedan och sås gräs). Men vi är ju inte gjorda av socker så det gick bra ändå.=)
 
Igår var det dags att fylla på med det fina gruset ovanpå bärlagret. Nästa motgång: Grustäkten där vi köpt naturgruset tidigare hade nästan slut på det så det gick inte att lasta med traktor. Däremot fick vi lasta för hand om vi ville. Dagens hjälte M ställde upp. Dessutom lastade han väldigt snabbt, han är kung med spaden.=)
 
 
Äntligen var det dags att ställa dit pallkragarna och fylla grus runt dem:
 
 
Det blir så himla fint! Scania-texten på mittersta pallkragen ska målas i silver och sedan svart runt. Dessutom ska det dit fler kragar på höjden och så fylla med matjord. Längtar verkligen tills jag får börja plantera där!
 
 
Hela det här projektet är M:s födelsedagspresent till mig och jag är verkligen så glad och tacksam för det. Han kan det här med presenter! Jag hade nog inte kommit på en bättre present om jag själv skulle välja.=)
 
Torsdagstema - I like
 
 
 
Taggar: Bärlager, Fiberduk, Födelsedagspresent, Koloni, Koloniträdgård, Konstruktion, Markduk, Naturgrus, Pallkragar, Stugan, Trädgård, Trädgårdsarbete, Upphöjda odlingsbäddar;

Kommentarer :

#1: Åse

Vilket jobb men det kommer säkert bli fin fint när det är klart.
Kram Åse

skriven
#2: Freja

Vilket jättejobb, en fantastisk present! Det kommer att bli supersnyggt när ni är klara!

skriven
#3: Beppan

Spännande projekt! Ser fram emot fler bilder framöver.

skriven
#4: Hanna

Oj, här jobbas det för fullt. Hoppas det kommer växa vackert där sedan, ska bli spännande att följa :-)

skriven
#5: Britt

Håller med att det blir så himla fint!

skriven
#6: Mia Ahlstrand

Ser fram mot bilder när det grönskar för fullt! Vad härligt ni kommer att få :) Bra med en kille som är duktig på presenter. Min man var oduglig i början, nu börjar han så smått lära sig efter 28 år tillsammans :) Och grattis till finalplatsen, kul!

skriven
#7: Erik Semlan

Så fint det går. Ser ut som du snart kan börja plantera, som du skriver.
Väntar med spänning på nya foton från jobbet med pallkragarna. :-)
Tack för kommentarer, de uppskattas.

skriven
#8: Le petit jardin

Superbra present...och han fick ju faktiskt slita lite för den. Snyggt det blir och fräckt med Scania namnet i mitten, passar ju dig utmärkt.

Själv ska jag ta en vända till kolonin ikväll och fortsätta ogräsgrävningen deluxe. Kom ju på att det bara är knappt 5 veckor kvar till midsommarfesten

kram Kajsa

skriven
#9: Ludwig Sörmlind

Det här tror jag kommer bli kanon, jag passar på att tipsa frugan om det här projektet!

Svar: Tack! Kul att du vill tipsa om det!=)
Scaniatjejen

skriven

Kommentera inlägget här :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...