Norge etapp 1: Sundsvall - Mosjöen

Jag har längtat efter att återvända till fantastiska Norge efter fjolårets lyckade semester där och i juli i år var det äntligen dags. Målet var Lofoten men givetvis fanns det mycket att se även på vägen dit.
 
Vi hade hört av flera att E6:an norrut från Trondheim skulle vara rätt tråkig men jag tänkte minsann inte missa en enda kilometer jag kunde få åka i Norge och tur var väl det! Det fanns massor av mäktiga berg, vackra vatten och vattenfall att se längs vägen så jag var väldigt nöjd.=) Även M tyckte att det var vackert. Morris, som för första gången fick ge sig ut på långtur med husbilen, hade fullt upp med att vänja sig vid detta sätt att färdas. Efter några dagar gick det dock bra, tack och lov.
 
Det var stor stress och mycket att göra innan vi till slut kom iväg (sent på kvällen) så första natten tillbringade vi i Mattmar i Sverige. Vädret var väldigt lovande och jag hoppades på många såna kvällar när vi väl kom till Norge.
 
solnedgång e14 ånge
E14 i höjd med Ånge.

Dag två åkte vi äntligen över gränsen till Norge och lyckan var stor.=) Eftersom vi förra året åkte E14 förbi Storlien mot Stjördal och vi detta år skulle norrut valde vi att åka väg 322 från Sta (väster om Duved) till Sandvika (norska gränsen) och sedan fortsätta väg 72 till Verdalsöra/Verdal. Därifrån var det E6 som gällde tills vi skulle vika in på E10 ut mot Lofoten, lååångt norrut.=) Från Verdal till Narvik är det drygt 80 mil (norska mil = krokiga, bergiga mil på smala vägar).;-)
 
e6 norge solnedgång
Narvik 60 mil, Mosjöen 10 och Trofors 5,5 mil.
 
e6 norge solnedgång
Vacker kväll och vackra berg.=)
 
Vi stannade för natten några mil utanför Mosjöen och fick en skön morgon nära naturen.
 
De första två dagarna avverkade vi inte särskilt många mil så dag tre gällde det att åka på eftersom vi ville fram till Narvik. M är väldigt intresserad av andra världskriget och ville därför kolla in Narvik lite extra. För min del innebar Narvik att vi var tillräckligt nära Lofoten för att slå ner på tempot. Men det sparar jag till nästa inlägg, det här har redan blivit rätt långt.=)
 
Hoppas allt är bra med er och att ni har haft en skön sommar!
 
Taggar: Berg, E6, E6 Norge, Husbil, Lofoten, Morris, Narvik, Norge, Resor, Semester, Sta, Verdal, Väg 322, Väg 72;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...